Thursday, December 11, 2014

Информативен пулт - Го сакам ГТЦ

Од 12.12.2014, петок, од 17:00, започнуваме да ги информираме нашите сограѓани за настанот на 28-ми и заложбата за автентично идно третирање на ГТЦ, преку информативен пулт поставен во центарот на градот.
Додека чекаме одговор од Град Скопје за локацијата пред ГТЦ кон плоштадот, ќе бидеме лоцирани на почетокот од улица Македонија, исто така кон плоштадот, за која добивме одобрение од Општина Центар.
Ќе бидеме таму секој ден до настанот освен недела од 17:00 до 21:00, а некогаш и од порано, од 14:00.

Секој ден на штандот ќе има различен домаќин - архитекти, активисти, јавни личности.
 
**********
За да бидеме присутни поголем дел од деновите и во јавен простор, сечија добронамерна поддршка е добредојдена.
Секој кој може да волонтира во активностите, може да се пријави преку порака на e-mail: GoSakamGTC@gmail.com или да се запише на списокот кој ќе биде оставен на штандот.

Заедно за ‪#‎ГТЦ, заедно за срцето на градот!


 

No comments:

Post a Comment