Monday, July 1, 2013

Го сакам ГТЦ vol.1

На првиот настан организиран од иницијативата ``Го сакам ГТЦ`` присуствува луѓе од сите возрасти. Потребната бројка на луѓе за да се гушне целиот објект со широко раширени раце е 700 луѓе. На настанот присуствуваа над 1000 луѓе. Петицијата на денот на настанот ја потпишаа 4000 луѓе. Петицијата продолжи да се потпишува и другите денови и за една недела се достигна бројка од 5000 потписи.

Настанот беше пренесуван на националните телевизии : Телма, Алфа, 24 Вести, како и на веб порталите : А1 он, Оф нет, Нова тв, и други.

Приложените фотографии се од FOSM, offnet и други индивидуалци.


корисни линкови:


                                     

Се надевам дека #ГТЦ е брејкинг поинт.

Модерната архитектура го почитува јавниот простор и незабележливо се вметнува во него. Тој сеуште е отворен и пристапен за граѓаните. #гтц

Чаусидис: од сеќавањата останува само просторот. Времето поминало, луѓето ги нема. Од таму неговата вредност #ГТЦ
@BrozAll сите сакаме да се реставрира, но сме против правење на тоа на несоодветен, невкусен, нестручен и нетранспарентен начин #ГТЦ #ААМNo comments:

Post a Comment