Monday, July 1, 2013

Го сакам ГТЦ vol.2 (повик)


На 21.06.2013 се одржа вториот настан од серијата „Го сакам ГТЦ“. 
Ги повикавме граѓаните преку Facebook настанот со следниот повик:
Серијата настани „Го сакам ГТЦ“ продолжува.
Овој петок се селиме во паркот „Жена борец“, кој што се надоврзува на ГТЦ.

Ве повикуваме на петочно корзо во паркот каде ќе може да ги изразиме своите мислења и идеи во врска со Градски трговски центар.

Ова е агендата за утре:

Петок, 21.06.2013
10:00-20:00 потпишување на петицијата на западниот влез на ГТЦ (од плоштад „Македонија“).
20:00 Пунктот за потпишување на петицијата се сели во паркот „Жена борец“
Таму ќе бидат поставени и 3 кутии во кои ќе може да оставите лист со неколку збора за следното:

-Зошто го сакам ГТЦ?
-пораки, препораки и идеи за ГТЦ до управата на ГТЦ
-пораки до архитектите на новата фасада

21:00 Читање на искази за ГТЦ со музичка и/или филмска илустрација

Настанот е инициран од Асоцијацијата на архитекти на Македонија, а е поддржан од професионалци од релевантни области и граѓани кои го сакаат и ценат ГТЦ.

No comments:

Post a Comment